Huis beveiligen méér dan ooit nodig om ongewenste gasten buiten te houden

Camerabeveiliging is heel gewoon geworden

Beveiligen van je woning met beveiligingscamera’s, daar staat tegenwoordig niemand meer van te kijken. In elke straat kom je wel ergens een camera bij de voordeur tegen. Ongenode gasten vinden het nog steeds erg onaantrekkelijk om op beeld te verschijnen en de gelegenheid crimineel zal daarom vaak ook met een boogje om camera’s heen lopen. Bovendien zijn bewakingscamera’s niet duur meer. Je vindt goede kwaliteit voor weinig geld.

Tips voor de aanschaf en het plaatsen van een beveiligingscamera

 

Tip 1

Ten eerste zijn er natuurlijk wel regels waar je je aan moet houden als je camera’s gaat installeren. De overheid heeft hiervoor regels opgesteld op overheid.nl . Hier lees je er alles over.

Tip 2

Wil je een beveiligingscamera binnen voor het raam plaatsen en dient deze er ook voor ‘s-nachts beelden van buiten te maken, kies dan altijd voor een starlight camera.

Beelden van een starlight camera Een nachtfoto van een starlight camera

Starlight camera’s zijn bijzonder licht gevoelig en hebben geen infra rood nodig om bij schemerlicht goed te kunnen zien. Met de simpele verlichting van een buitenlamp kun je in de nacht gewoon kleur zien. Omdat de camera infra rood mist weerkaatst het infra rode licht niet in het glas waardoor deze gewoon door het raam kan kijken.  Het voordeel als dit soort camera’s buiten hangen is dat je ze minder vaak hoeft schoon te maken. Zonder IR verlichting trekt de bewakingscamera minder insecten aan. Wil je meer over starlight camera’s weten, kijk dan eens op Beveiligingscameras.nl

Tip 3

Je kunt camerabeveiliging aansluiten via kabels of wifi. Meer over het verschil lees je hier. Buiten de verschillen is het voor criminelen eenvoudig om een wifi verbinding te storen waardoor je geen beelden meer kunt opnemen van de gebeurtenis. Een bekabelde verbinding is daarom veel beter en betrouwbaarder.  Wifi heeft vaak last van metalen objecten in de buurt van camera’s of router waardoor het bereik enorm achteruit gaat.