Moderne rolgordijnen met vlakverdeling

Méér met rolgordijnen

Als je praat over een rolgordijn, dan denkt men meestal nog aan het rechte lapje stof, hangend op een dunne buis met metalen zij steuntjes zoals dit in de jaren 60 van de vorige eeuw geïntroduceerd is. Toch is er sinds die tijd veel gebeurd.  Rolgordijnen werden niet alleen breder en functioneler omdat er stoffen in transparante tot verduisterende uitvoering zijn gekomen, maar ook omdat mooie decoratieve randen ontwikkeld zijn en ze in mooie kasten weggewerkt kunnen worden.  Sinds enkele jaren maakt domotica een grote vlucht en tegenwoordig kun je al tegen een slimme speaker vertellen dat deze de rolgordijnen omhoog of omlaag moet doen. Tijden veranderen en het wordt ons dus steeds gemakkelijker gemaakt.

Supertip 1: De laatste rolgordijn mode

Dat zijn grote ramen.  Een groot raam voorzien van een rolgordijn straalt rust uit. Afhankelijk van de gekozen stof kan het een woonkamer domineren of juist een hele zachte kleurtoon geven. Wil je graag met een pittige kleur of juist donkere kleuren werken en ben je bang dat dit te donker wordt in huis, dan zijn er nu hele mooie oplossingen beschikbaar. Stel nu dat je woonkamer een antraciet vloer heeft en je hebt een zwart bankstel. Je wilt natuurlijk combineren met de kleuren of tinten die je hebt maar een volledig antraciet rolgordijn is toch nét te somber.  Hoe pak je dit aan? Nou, op internet kwam ik hier laatst een hele mooie rolgordijn oplossing tegen.

Design Rolgordijn op maat Moderno 10RG1500  Bron: raamdecoratieshop.nl

Design rolgordijnen met vlakken

Een design rolgordijn bestaat uit verschillende stofsoorten die in vlakken aan elkaar zijn verwerkt. De naden worden af gekaderd met een platte aluminium strip van ca 1 cm breed voor een modern accent.  Je kunt eigenlijk zelf allerlei combinaties bedenken zoals combinaties met dichte of transparante vlakken en natuurlijk de mogelijkheid om met gekleurde vlakken te werken. Met deze design rolgordijnen kun je een rolgordijn volledig integreren in de kleurcombinaties van je interieur.